Aktiviteiten

Neufchateau

Het meer van Neufchâteau

Op enkele passen van het centrum bevindt zich het meer van Neufchâteau. De rust die er heerst bij zonsopgang en zonsondergang maakt het de iedeale plek om te vertragen na een drukke dag of intense week.

Gedurende het hoogseizon kunt u er terecht voor activiteiten aan het meer, zoals pedalo, of u kunt lekker ontspannen aan het restaurant voor een lunch of een drankje op een terras.

Verschillende wandel- of fietsroutes vertrekken vanaf het meer. Kortom, een bezoekje aan het meer mag niet missen aan uw verblijf.

Het woud van Anlier

The foret surrounds the Lake and the City of Neufchateau. Het woud bevindt zich overal rondom het meer van Neufchâteau. Verschillende wandelingen en fietsroutes leiden u door het woud. Bij het touristich informatie centrum kunt u de gepaste fietsroute vinden in functie van uw niveau al kunt u ook vertrouwen op de aangeduide routes die vanaf het meer vertrekken.

IMG_7941.JPG

Sport

Mountainbike, tennis, kayak, noem maar op, verbazend veel sportaktiviteiten kunnen hier of vlakbij uitgoefend worden en dit alles in een prachtig kader. Fietsen en zelfs ebikes kunnen hier gehuurd worden. Reserveer wel vooraf. Kayak kan hier op 15min vandaan, in Chiny. Zo geraakt u tot in Florenville waar je eventueel de dag dan kan vervolgen.

Orval

De abdij van Orval

Orval is bekend voor zijn trappistenbier dat hier wordt gebrouwen door de cisterciënzer monnikken van de abdij. Hoewel de brouwerij enkel bezocht kan worden op de opendeurdagen, is het zeker de moeite waard om de abdij te bezoeken: de ruînes van de abdij, de tuin met de medicinale planten, de apotheekmuseum het kloostermuseum...

Vergeet niet om te eindigen met een bezoek aan de souvenir-winkel waar u naast boeken ook kaas en bier kunt kopen om nog na te genieten thuis. .

Bastogne

Bastogne War Museum

Van overal komen heel wat bezoekers om deze historisch site te bezoeken, alsook de volledige regio dat bekend blijft van de "battle of the Ardennes". Ja, en vergeten mogen we niet..

Het museum, de memorial en de verschillende herdenkingsplaten missen hun opdracht niet. 

Voor jong en oud een aanrader.

Voor de rest van de dag is Bastogne een dynamisch klein stadje, altijd open op zondag, waar u zeker de ideale stopplaats zult vinden om nog na te praten al dan niet rond een maltijd, glaasje of gebak.

Bouillon

Bouillon

Dit charmant stadje is gelegen op een 20tal minuten van Neufchâteau. Neufchâteau is wel bekend om zijn fort. Een bezoekje hier brengt u naar de tijd van de legendes , de ridders en de kruisvaarders. 

Contact-gegevens

Tel: +352 691 290 036

Avenue de la gare 6, 6840 Neufchâteau

© 2020 by Marie-Rose  Proudly created with Wix.com

Vue_aérienne_Abbaye_d'Orval